ponedjeljak, 06.04.2015.

Kao da je...




- Ponekad je sve što želiš udaljeno za samo jedan udah, čula si to i ranije, rekli su ti.

- Jesu. Ne znam što to znači.

- Recimo da pokušavaš stvoriti doticanje udaljenih točaka zaklopljenim očima, jedan novi prostor onako ovlaš, možda plesom u gomili kojom se i večeras odvajaš, mjesto gdje zapravo želiš biti. I sva ta spajanja s krhotinama sebe namjerno ostavljenima drugdje, mrvicama posutima po putu od kojega želiš stvoriti krug, vraćaju te mjestu želje. Koordinatnoj točki, raskrižju moći i čekanja.

- I?

- Ti si jednostavno svuda, u svemu: na rubu nečijih riječi, u udarcu bubnja, u sobi koju prepoznaješ, na cesti što miriše na tvoj grad, u nečijim mislima, uspomeni, izrezana u mozaicima svih svojih sugovornika. Ali cijela ti, kompletna, to si u prostoru u koji si otputovala tim udahom. Trenutkom. Spajanjem s istim postupkom neke fizički udaljene osobe.

- A vrijeme?

- Vidiš, vrijeme ne postoji, nisu ti lagali. Samo... ta je povezanost trenutkom opasna. U zaleđenom (nepostojećem) vremenskom isječku i na različitim mjestima pronaći se u zajedničkom prostoru: teorija velikog praska iliti nastajanje jednog zajedničkog, ludog, autentičnog, privatnog svemira satkanog od dvoje ljudi.

- I što kad se to dogodi?

- To je to. Tu si. Samo se spustiš niz tobogan.

...





18:52 | Komentari (3) | Print | ^ |